nuffnang

Thursday, July 21, 2011

Tahniah team Malaysia!!!Korang memang Hebakkk Kemain laaaaa..

Assalamualaikum w.b.t

Adoiiii..sakit tulang belulang aku..(tahap kesejukan air cond dah same sejuk dengan kutub utara) Walaupun sakit tapi aku tetap nak bagi tau SESUNGGUHNYA AKU KAGUM DENGAN PASUKAN BOLA SEPAK MALAYSIA YANG MENENTANG CHELSEA MALAM TADI.Walaupun kalah 1-0, tapi ok la kan..CHELSEA tuuuuu, bukannye team budak sekolah menengah bawah 18 tahun. Ramai yang cakap team Malaysia kena qeqah malam tadi, tapi lihat hasilnye..muahahahhahahha (sampai saat ni ati aku masih lagi kembang kuncup menahan rase bangge yang teramat)

Contoh2 ayat yang telah di keluarkan:

Nadzly: Pisang la Malaysia malam ni. 

Oligo: Kuat sangat ke Chelsea tu?

Nadzly: Kuat ar.

Oligo: Antara Chelsea, Liverpool (betol ke tak aku eja ni) dengan Arsenal mane lagi kuat?

Nadzly: Chelsea la..

Oligo:Aku rase kali ni dorang buleh menang kot. Sape tau. (aku sorang je yang bersemangat kate Malaysia buleh menang)


Situasi len (dengar liputan dari radio Suria fm).......



Fatin: Akak!!!!saye dengan dah 6-0!!!
Oligo: Bia betol Fatin. (dengan nada yang terkejut amat sgt)

Fatin: Tak tau la betol ke tak..Tapi saye dengar macam 6-0


Aku pun tunggu la liputan len. Tunggu punye tunggu si Tyzo (dj radio suria) habaq dah 8-0(salah denga sebenarnye k)


Sampai aku menjerit "Berape?" kuat gile...Customer kat belakang aku tu ingat aku tanye die nak beli topup bape. muahahahahaa..konpiden je die cakap lima ringgit..hahahhaha..aku pun dengan tanpa rasa serba salah memberitahu beliau "eyh takkk.... saya tanye keputusan bola sepak tu kat die ni (sambil menuding jarii ke arah fatin)" muahahahhaha..wajaq sungguh aku ney..Kesian orang tu. Sumpah aku tak berniat nak memalu kan die. Nadzly datang, aku pun cakap kat die:


Oligo: Wei, tadi aku denga die cakap macam 8-0.

Nadzly: Tengok, kan aku dah cakap (konfiden je die ni.)

Oligo: Eyh tapi belum tentu sebab aku tak bape nak dengar tadi.



Dan tiba-tiba aku ternampak sorang customer. Die ni selalu pegi tengok bola sepak kat bukit jalil tu. Dari Arsenal sampai la Chelsea. Banyak betul duit die. Haku pun ape lagi, tanye ar dengan selamba kataknye.


Oligo: Sape menang??(gaye macam dah kenal lame)

Customer: Chelsea 1-0. (melopong mulut aku)


Melopong bukan sebab kalah, sebab terkejut, tak sangka Chelsea kalahkan Malaysia 1-0 je. Hari tu punye la teruk Arsenal dengan Liverpool hentam Malaysia. See see, sape kate Malaysia tak kuat wei????? Tak sia sia aku jumpe AMRI YAHYA ari tu (ape kena mengena tah) tak kesah ar..


Pape pun Tahniah la kepada semua ahli pasukan yang telah bersusah payah. Aku turut bangge.Mueehehehehhehe..(nak mencapap jugak)



p/s aku memang terlebih eksited kalau bab sukan ni..=)
















2 comments:

BeloG MTT said...

Memang hebakkk !

oli-go said...

frust sebab tak dapat tengok..

anda mungkin meminati: