Skip to main content

Posts

Showing posts from October 4, 2011

Entri Khas Untuk Nur Fatin

Assalamualaikum w.b.t dan Selamat Sejahtera, Ini bukan wordless wednesday okey.. Seperti yang di minta oleh Si Awan Yang Terpilu , aku nak share resepi membuat chicken chop . Ni bukan resepi aku sendiri tau, aku belajar buat chicken chop  ni mase aku buat part time kat satu restoren ni tiap kali cuti semester. meleleh air liur aku.. Ha, cik Fatin, akak dah bagi resepi ni sila la try ye, lepas tu panggil akak datang makan. Muahahahaha..Ha, amik kertas salin resepi bawah ni: Bahan-bahan: Telur Lada Sulah Tepung Kek Garam Sedikit Ajinomoto (jangan banyak-banyak nanti botak kepala) Daging Ayam bahagian Dada Kentang Goreng Coleslaw Cara-Cara: 1. Pecahkan telur, masukkan lada sulah, garam dan ajinomoto. Pukul telur hingga kembang. 2. Ketuk ayam tu sampai jadi lebar dan nipis. 3. Celup daging ayam dalam telur kemudian gaul dengan tepung. Lepas tu goreng dalam minyak panas dan masih baru. Tekstur warna dia akan menjadi cantik. Jangan guna minyak ikan ok. Nanti kembang teka

Cara-cara buat Insurans Kereta Baru untuk Customer....

Assalamualaikum w.b.t Kepada pelanggan yang di hormati hari ni aku nak kongsi sikit ilmu macam mana nak buat insurans kereta untuk kereta yang baru keluar dari kilang. Bukan kereta second hand na..... Kebiasaannye kereta baru ni tak da NCD (No Claim Discount) . NCD ni la yang akan mengurangkan korang punye bayaran insurans tiap-tiap  tahun. Itu pun kalau korang tak de claim ar. Kalau ade claim percentage die akan turun balik. Mule-mule ejen kena buat cover note untuk di bagi kepada salesman/salesgirl tempat korang beli kete tu. Mase tu belum ada lagi expiry date lagi. Yang ada harga bape korang kena bayar mengikut harga kete tersebut. Perkara yang paling penting kena ada untuk buat insurans ni tengok kat bawah: 1: Nama Pembeli Kenderaan 2: Nombor IC Pembeli 3: Alamat 4: Nombor telefon (ni tak berapa nak penting sangat la) 5: Jenis kereta dan Model 6: Tahun Kereta di buat 7: Nombor Enjin 8: Nombor Chassis 9: Cubic capacity (cc) 10: Seating Capacity 11: Sum Insured 12: Hi