nuffnang

Monday, November 2, 2015

Berakhirnya kisah Johor Bahru 2015

Assalamualaikum w.b.t.

Alhamdulillah, kami semua selamat kembali ke tempat asal masing-masing. Tiga bulan lepas aku ada cerita kat entri [klik sini] sama ada keputusan yang management buat akan berubah atau tak. Jawapannya memang tak. Aku dan Fiqa balik ke branch masing-masing pada 1 ogos. Wan balik ke branch dia 6 ogos tak silap. Aku pun dah lupa. Cerita tiga bulan lepas, sekarang baru nak update. Yang kekal kat JB Nadhir sorang. Tapi management hantar orang lain untuk gantikan aku dengan Fiqah. Sadis gak mase dapat tau result tu tapi nak buat macam mana kan... Redha je la.

Malam terakhir, sempat lagi kami melepak kat rumah kak sara. Raya tak habis lagi time tu, kira kami semua datang berayalah. Family kak sara jamu kami chicken chop dengan mee hailam. Memang thorbaek, lagi pulak makan free. Hahahahaha.. Dasar orang suka makan free memang macam ni. 

Kalau boleh aku tak nak masa berlalu dengan cepat sebab tak sanggup berpisah dengan dorang. Kami semua dah macam satu keluarga. Masing-masing dengan perangai pelik yang suka menyakat orang. Buat kerja tanpa pengawasan bos dan mengikut pengalaman masing-masing. Menarik. Dengan aku yang suka melawan cakap officer =P Maaf la sape yang jadi officer aku tu. Sape suh muda dari aku, aku ni memang spesis degil kepala batu. Hehehehehe

Alhamdulillah, segala pengalaman yang aku dapat kat sana aku share dengan kawan-kawan kat branch aku. Sebab aku rasa, banyak benda yang branch lain buat tapi branch aku tak buat. Hahahaha. Masa mula-mula memang pening kepala  nak ikut. Naik hangin di buatnya. Aku ni dah terbiasa dengan kerja senang yang di terapkan oleh officer aku. Jadi sampai kat sana pun aku nak buat keje yang senang dan cepat. Hahahhaa. Nasib baik la budak-budak tu sabar je dengan kerenah aku. Kalau orang lain mau dia mintak management hantar aku balik dulu.hehehehe

Alhamdulillah, walaupun kami dah balik cawangan masing-masing, kami still keep in touch. Tanya khabar. Tapi hari pertama dekat branch sendiri, memang rasa rindu gila kat dorang. Macam tak biasa dengan suasana yang sebelum ni dah terbiasa. Selama dua bulan kami sarapan kat hotel sama-sama, pergi kerja jalan kaki sama-sama, balik kerja sama-sama, makan malam sama-sama, outng sama-sama, pendek kata, kami berempat memang sentiasa berasama-sama. First week tu memang susah jugak la aku  nak lupakan kenangan kat JB. Entah apa la specialnya dorang nih.

Yang aku tau aku anggap dorang semua macam family sendiri. Sayang dorang macam adik beradik sendiri. Sampai sekarang aku still ingat kenangan kami kat sana. Peristiwa-peristiwa yang buat kite orang gelak mengilai-ngilai =D

Aku kat sini cuma mendoakan yang terbaik untuk semua. Semoga kami dapat berkerjasama sekali lagi, jadi kawan dan keluarga sekali lagi. Walau kat mana pun dorang berada, mereka tetap di hati =)

Adiosssss...


No comments:

anda mungkin meminati: