nuffnang

Thursday, March 7, 2013

Journey to Port Dickson

Assalamualaikum.......

Hohohohohohoho...tetiba aku nak jadi Santa Clause kan....Actually, sekarang aku berada dalam bas city liner menuju ke Port Dickson. Perjalanan bermula jam 9 pagi tadi dengan menaiki komuter ke KL Central..Kemudian tukar train menuju ke Seremban dan sekarang dalam bas untuk menuju ke Port Dickson. Kalau masuk explorace ni mesti boleh menang...

Perjalanan yang tak memenatkan ni bertujuan untuk menghadirkan diri ke majlis perkahwinan kawan baik aku masa study dulu pada esok hari. Aku sengaja datang awal, ambil berkat, mane la tau lepas ni turn aku..Hehehehehehehe...Datang dah menggatal aku....

Duduk dalam bas ni aku tak tau nak buat apa, so aku pun bukak laptop dan menaip. Tadi ada la mat myanmar nak duduk seat sebelah aku, siap tanya lagi "boleh duduk?" Aku buat muka pelik, nak cakap "tak boleh" apa hal aku. Bukannye bas ni bapak aku yang punya kan...So aku cume buat muke tak ikhlas tanpa menjawab soklan die..hehhehehehhe...Aku ingatkan budak sekolah sebab dia pakai uniform budak sekolah menengah..Sabar je la aku...Nasib baik die tergerak hati untuk tukar tempat...Dia paham la makna tersirat memek muka aku tu kan. Hehehehe..La ni auntie India yang duduk sebelah aku..Selamat la sikit kot. Daripada mamat Myanmar tadi. Kang terlaga sana terlaga sini, bahaya tu...

Doakan aku selamat sampai dan dapat memeriahkan majlis kawan baik aku tu. Opsss..lupe pulak, nama bakal pengantin Nur Dalila dan Midi.. Actually aku tak tau full name pengantin lelaki walaupun dah di bagi kad....hhehhee..Sorry la Ila..Tak pa, sat lagi kite jumpe neh...Babai..

2 comments:

Anonymous said...

salam sis..awk naik bas apa ke PD dan brp RM tambang dia? Turun kat mana ya? Tu bas henti2 ya? Bas ekspress ada x?

Norlia Mohd Yusoff said...

Waalaikumsalam. Hari tu saye oegi PD nek train. Turun kat seremban x silap. Lepas tu amik bas tambang. Tambang dalam RM2. Lebih kurang mcm tu la... bas ekspress ade kot..tapi tak pasti naik dari mana..

anda mungkin meminati: