nuffnang

Monday, June 27, 2011

Cipta Syurga Hati

Assalamualaikum w.b.t.

Halo halo halo!!!! wah wah wah dah macam aunty halo halo aku  ni. Muaahahahha...Baru baru ni aku ade beli satu buku motivasi Dr HM Tuah Iskandar al-Haj. Aku ni peminat setia dia (setia setia pun tak de la aku memborong sume buku die) Dah lame aku tak beli buku die yang best-best tu. Hari tu je mase aku balik kampung, before aku nek bas nak balik KL, Ilya ajak aku pegi kedai buku. Aku pun ape lagi, dok cari buku Dr Hm Tuah la. Skali budak yang keje kat situ suggest aku beli buku ni. Tajuk die Cipta Syurga Hati.


Ni la buku yang aku beli tu


Korang rase macam mana aku boleh minat bace buku die????? Sebab sume buku die best la.. Walaupun buku motivasi, tulisan die agak sempoi dan tak menjemukan kalau bace. Kalau korang  nak lebih info pasal Dr Hm Tuah, boleh klik sini

Meh aku bagi sikit ape ade dalam buku ni..antare nye MENCARI SYURGA HATI, MENSYURGAKAN STRES, SYURGA SUAMI ISTERI DI HATI, RAWATLAH HATI YANG TERPISAH,JELITA BUKAN BERMAKNA SYURGA, dan ada banyak lagi topik2 yang bagus. Tajuk-tajuk kecil diatas yang aku pilih untuk tatapan korang. Kalau nak tau pi beli cepat.

Ade banyak hadis-hadis nabi dan doa2 yang boleh di amalkan selalu...

Daripada Abdullah bin Mas'ud, katanya. bersabda Rasullullah s.a.w, "Tidak akan masuk syurga sesiapa yang ada di dalam hatinya seberat zarah (atom) daripada sifat takbur (sombong)." Berkata seorang lelaki, "Sesungguhnya semua orang ingin agar pakaiannya bagus dan sandalnya bagus." Berkata Rasullulah s.a.w, "Sebenarnya ALLAH itu bagus dan cinta kepada kecantikan; takbur itu ialah menolak kebenaran dan tidak menghargai orang lain." - Riwayat Muslim

Salah satu riwayat yang di petik dari buku Mencipta Syurga Hati.

Selamat Membaca...Papai =D






2 comments:

Finaz Jaafar said...

nanti nak try baca la buku2 dy

oli-go said...

oli syor kan bace...memang best..siyes tak tipu..=D

anda mungkin meminati: