nuffnang

Wednesday, April 6, 2011

Pakai wira tapi nak berlagak lebih...

Salam...

Lepas balik keje kol 12 mlm tadi, rase excited nk taip utk entry ari ni. Tapi kena tunggu masuk opis dulu la, sbb guna harta boss..kuikuikui...Bile sampai je opis terus on pc, klik mozilla..hampeh, intenet tarak...musnah harapan aku..Aku pon dok tunggu la sampai internet ade..at last dalam kol 12 baru ade...

Bile internet dah ade aku pon ape lagi, teruskan misi aku untuk menaip entry untuk hari ni. Tengok title kt atas nuh...hahhaha..ni kire ruang luahan rasa la..tapi tak la luahan rasa sangat cume kadang2 terasa pelik sangat dengan manusia2 yang ada kt dunia ni (termasuk la diri aku sendiri)

Al-kisah nye malam tadi mase kite orang nak closing, adalah satu umat (wanita) datang nak isi minyak. die bagi kad kredit. Die pi kat kaunter fatin sebab aku dh tutup kaunter aku..hehehe..kalau nak balik mmg aku la manusia paling cepat tutup kaunter..

Si Fatin pun amik la kad tu, hengat kat luar off line. Fatin tanye si customer yg berkaca mata tu "akak nk isi bape" si customer jawab "i nak 50 je" Fatin tanya lagi. "Boleh masuk habis tak? sebab kalau ada balance kita tak boleh refund dengan cash." si customer menjawab. "Ok no problem" Wah angkuhnye jawapan die dengan muka kereknye tu. nampak macam badmood. Baru lepas gaduh dengan pak we kot.

Fatin tak konfieden nk set minyak 50. So aku ckp kt die kalau die takut minyak tu lebih gune la host untuk kad mesra tu, selamat sikit. Kalau amount lebih tapi minyak dh full, tak da masalah, die still potong ikut brape banyak minyak yang kite pakai. So fatin pun ikut la cakap aku. Dia buat gune post untuk kad mesra. Bile dah buat tu, Fatin suruh la si customer ni isi dulu. Sebab memang prosedur die mcm tu.

Tau ape customer tu jawab, "i mintak lima puluh je kan. So u set je la lima puluh. Kalau i pegi isi nanti mesti i kena datang balik untuk sign. I tak nak pegi balik dua kali" waaaa.belagak btol die ni..nak aje aku cili-cili kan mulut die. memang tak de budi bahase betul. Aku pun jawab la untuk si Fatin, sbb aku yang membagi idea untuk gune post kad mesra tu. "Sorry cik, sy takut ade balance, kalau ada balance nnt bos saya marah" hahahaha..pandai2 aku je mereka alasan..si customer ni balas dengan wajah kereknye.."mesti masuk habis sebab tangki kereta i kosong." Hah! menyampah betol la aku jumpe dengan orang yang mcm ni. Aku keluar dari kaunter untuk mencari Hosen. Aku suh la hosen isi minyak kete tu. hosen cakap tadi die dah nak buatkn untuk minah senget tu kat luar. Tapi die ckp nak buat sendiri. Belagak je lebih rupenye gune kad kredit pun tak reti. Baru apply kt kredit ke kak oi???

Yang peliknye, die tu dah la melayu, mana la pegi budi bahasa die. Nak berlagak tak kena tempat. Kite orang tau la kite org cashier je. Tapi kite org ade hati dan perasaan jugak. Jangan ingat anda customer, anda sentiasa betul...

tu la kejadian semalam yang hagak membengangkan kite orang kekadang tu. Ok beb, aku nak kua lunch dulu. papai...

No comments:

anda mungkin meminati: