nuffnang

Wednesday, April 6, 2011

buat design untuk bos..

Salam,
Alkisahnye mengenai tajuk entry di atas, hmmmm..hari isnin bos panggil aku... Aku cuak dah. Sebab aku bukan buat kerja utk die tapi untuk wife die. Aku pun pegi la masuk ofis, die tanye "u punya grafik ok kan?" huh..aku sengih...die igt aku amik grafik ke mase study dulu? mmg la aku blaja gune illustrator dengan potoshop, tapi tak bermakna aku ni hebat sangat...dah bertahun aku tak mengexplore kan diri dengan dua benda alah tu..yang aku tau soft ware tu dh makin upgrade..tak mengapa lah...bos aku pun tanpa menunggu jawapan aku terus berceloteh...aku pon denga la dengan teliti, sebab takut salah buat plak nnt.

Rupe2nye die nak suh aku design satu ayat tu, susun mengikut kreativiti aku..huh, walaupun nampak senang tapi otak aku ni dh tepu dah tak kreatif...aku pun hangguk je la tanda menerima arahan dengan rela hati. Aku pon dok pk la, nk buat cam ne, nak gune software ape...kalau ade illustrator ok gak.senang keje aku..jenuh la aku memikirkannye..

aku check pc kt sebelah aku ni sebab hari tu aku nampak boss install illustrator, aku belek-belek rupenye tak de. mampus aku. aku tutup pc tu balik, aku pegi dok kt meja aku..pale otak aku plak blur... nak buat gune ape ni????

Aku buka word, aku buat la design yg simple mimple..masyaallah, mcm budak darjah satu punye design..budak darjah satu buat lagi lawa hagaknye dari aku..nk tunjuk dalam ni tak dpt, sebab aku buat dlm word, so nnt aku try save format len supaye aku boleh papar kan design aku yg anggun tu..hahahhaha

Skang ni aku dah buat 4 design, bg aku hokeh la sikit dari design yang first tu, tapi kalau ade sesape nk komen, dipersilakan supaya aku boleh mengimprove kan lagi skill design aku neyh...

Hokeh, nk buat cover note untuk customer, madam aku dah call tadi..kang die ngamok plak aku tak buat keje die..hai jam cepat la pukul 6..babai..



















No comments:

anda mungkin meminati: