nuffnang

Wednesday, March 23, 2011

Untuk kaum Hawa, Berwaspasa....

23 March 2011 mungkin pengalaman mengerikan untuk Alis...Kesian dia, hampir2 kena rogol dengan orang india. Bila aku dapat tau aku terus suh yong tepon aku untuk tau cite lebih lanjut..Tak sangka kampung aku sendiri pun dah tak selamat. Selama ni aku just dengar gadis mati dibunuh selepas dirogol dalam paper je. Tak sangka semalam kejadian tu hampir menimpa adik aku sendiri. Rasa takut, sedih dan marah sebab orang buat macam tu pada adik aku..Tapi aku bersyukur sebab adik aku selamat dan tak ada apa-apa yang berlaku sebab die dapat lepaskan diri..

Masa tu Alis baru balik dari ambil lesen. Balik nek bas, kebetulan plak mak tak ada kat umah masa tu. So die kena jalan kaki untuk masuk dalam. Dia cakap masa die turun bas india tu terus masuk simpang ke kampung kite orang. Alis ingat tak ada pape sebab die ikut Alis dari jauh. Bile Alis dah sampai simpang kat umah tu, Alis ingat die tak ikut dah. Rupa-rupanya orang tu dah parking motor then berlari kejar Alis. Dia pegang tangan Alis, sebelah tangan lagi nak bukak seluar..Alis rentap tangan die pastu terus lari sambil jerit mintak tolong..Ya Allah, kesian adikku..Aku harap tak ada apa-apa perkara yang tak baik berlaku pada keluarga aku.

Pada kaum-kaum Hawa di luar sana, jagalah diri baik-baik dan berjaga-jagalah. Jangan keluar berseorangan walaupun siang sebab perkara yang menimpa Alis ni pun waktu siang. Kalau terpaksa berjalan sorang-sorang jugak, berjalan la kat tempat yang ramai. Dan berdoalah pada Allah S.W.T minta perlindungan daripadanya..Amin.. 

No comments:

anda mungkin meminati: