nuffnang

Monday, August 1, 2011

PENGALAMAN KORANG SEMASA DAN SELEPAS SOLAT TERAWIKH

http://kancil8349.blogspot.com/2011/08/segmen-kancil8349-pengalaman-korang.html

Wahhhhhh..banyak segmen la bulan pose ni. Tak pe sementare nak tunggu keje menimbun, bek join dulu segmen ni. Sape nak join klik link kt atas tu ha. sile sile sile.

Dalam kepala hotak aku ni memang terbayang-bayang kenangan aku sembahyang terawikh kat UiTM dulu (uitm mana tak yah habaq la noh) First day memang eksited gile pegi. Kite orang solat terawikh kat surau je. Siswa lelaki akan datang untuk jadi imam dan bagi tazkirah. Masa tu aku tak kenal sape imam solat terawikh. Aku dengar dia bace ayat-ayat al-quran....memang cair hati aku. Sedap beralun-alun. Kalau aku mention name die kat sini mungkin ade yang kenal kot. Imam kite orang tu penah ar masuk paper...

Lepas je terawikh aku terus je tanye kak akmal dengan kak as sape yang jadi imam. Dorang bagi tau la name imam tu..Aku cakap la best die jadi imam. Suara dia sedap. Pandai plak bagi tazkirah.

Hari kedua pun kite orang pegi jugak terawikh begitulah hari-hari yang berikutnya. Lepas terawikh je mesti cakap pasal imam tu. Sebab bacaan ayat al-quran die sedap. Pastu lancar.


Tapi dalam pada kite orang puji-puji imam tu, rupenye ade orang yang salah faham dengan kite orang sume. Pastu sedap-sedap sound kite orang. Ade ke patut die cakap kite orang pegi terawikh sebab imam tu. Hadoi punye la hangin satu badan. Siap bagi tau kat AJK surau lagi. Sadis btol. Kite orang pegi terawikh ikhlas kakkkkkk....Kalau siswa lain yang jadi imam pun kite orang pegi terawikh jugak....


Tu la pengalaman terawikh yang memang tak akan dilupakan. Kalau tanye kat member-member aku yang len pun mesti dorang ingat la. Hahahaha..Kesian kat kite orang...sob sob sob..Pape pun salam ramadhan =)

4 comments:

Kancil 8349 said...

hahahaha...kes dengki bah orang macam tu..tapi itulah orang kata, jika iman tu merdu dan pandai bertazkirah, ramailah yang akan datang.

apapun terima kasih join segmen kancil

elnino moona said...

mmg selalu terjadi perkara camtu kan... biarkan mereka..yg ptg kita pg ikhlas..:)

btw dtg jenguk dr segmen yg sma..salam kenal..:)

Kancil 8349 said...

Salam,
Senarai segmen Kancil dah siap..jom terjah mereka yang lain...

http://kancil8349.blogspot.com/2011/08/segmen-kancil-8349-pengalaman-korang.html

Abby Salvatore said...

wahhh...siap komplen kat ajk surau...
sadisss!

singgah sini dr segmen yg sama..:)


http://missgaban.blogspot.com/2011/08/segmen-kancil8349-pengalaman-korang.html

anda mungkin meminati: