nuffnang

Saturday, July 25, 2015

BILA HATI TIDAK INGIN PULANG

Assalamualaikum w.b.t

Rasanya masih tak terlambat untuk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada seluruh umat islam di donia. Maaf la. Lately hagak sibuk yang sengaja di adakan. Kehidupan berubah 360 darjah. Perubahan drastik yang aku sendiri tak pasti bagus untuk aku atau tak. Huhuhuhu...Teruk tak....

Tapi Alhamdulillah, aku kembali untuk memulihkan perubahan 360 darjah tu kepada 90 darjah. Padia la hang dok beletiaq 360 darjah 90 darjah cek oiiiiiii... Tak apa kita abaikan dulu perubahan perubahan yang tak membawa kesan kepada dunia ni.

Aku masih lagi kat JB. Semalam baru ja dapat news, Insyaallah kami akan balik ke tempat asal masing-masing next week. Tapi tetiba hati rasa tak happy nak balik. Dah pasai pa??? Hari tu dok kalut sangat nak balik.

Cita dia, tak semua yang akan dapat balik, ada yang perlu tinggal kat JB untuk sementara waktu lagi. Tu yang menyebabkan hati kami tak seronok untuk balik ke tempat masing-masing. Masa mula-mula kami datang dulu, kami dah janji datang berempat dan balik pon mesti berempat. Kami lalui susah senang sama-sama kat sini. 

Yang paling banyak bantu aku dengan Fiqa, mamat dua orang tu la. Sebelum aku datang bawak kereta, dorang la yang selalu hangkut kami keluar makan. Kami sakit pun dorang jugak yang tolong carikan ubat. Dengan staff kat sini pun kami dah anggap macam keluarga. Boleh di katakan kami semua agak rapat walaupun baru dua bulan kenal. 

Bila dapat tau keputusan semalam salah seorang daripada kami confirm kena stay kat sini, aku tiba-tiba jadi tak happy, Sebab aku tau job kat sini macam mana. Kesian kat dia kalau dia yang stay sorang-sorang, nak arrange semula tugas dan macam-macam lagi. La ni kami semua cuma berharap management akan ubah balik keputusan dorang. Tapi seandainya keputusan masih sama, kami semua kena terima semua ni sebagai ujian dari Allah sebab Dia yang tahu hikmah di sebalik semua ni.

Masih ada lagi seminggu hopefully keputusan tu akan berubah. Aminnnnn.. 

No comments:

anda mungkin meminati: