nuffnang

Thursday, April 9, 2015

My phone is getting Old T_T

Assalamualaikum w.b.t

Ni entri luahan hati dan nak mintak simpati. Setelah hampir dua tahun menggunakan Asus Fonepad, maka beliau telah mencapai usia emas, di mana beliau mula menunjukkan tanda-tanda kurang sihat  seperti, cepat hank, nak buka whatsaap slow, bateri jua mula menunjukkan perangai sebenarnya.

Oleh kerana pasaran sekarang yang di banjiri dengan pelbagai telefon pintar yang serba canggih dan memenuhi kehendak pelanggan serta semakin banyak virus yang menular, mungkin kerana itulah Asus Fonepad aku mula berasa terancam dengan kedudukan dia sekarang. Macam dia tau-tau aku akan menduakan dia T_T 

Jadi agak-agak gallery dah penuh, jenuh la aku nak delete gambar dan sebagainya. Kadang-kadang nak delete semua sayang. Ade info2 yang bagus untuk aku kongsi kat facebook dan instagram. Tapi tak ada pilihan. Memandangkan group whatsaap semakin banyak, kawan-kawan pulak memang rajin berkongsi, make lagi cepat tab aku ni sampai ajalnye. 

Sekarang Asus Fonepad hanya batuk2 kecil sahaje. Owh hampir terlupa pula, kamera juga mula tidak memberi kerjasama dengan jayanya. Tak pasti kenapa, kadang-kadang bila aku memerlukan cik kamera untuk promote barang, maka perkataan ini akan tersembul dengan tiba-tiba "camera can't connect" apekah????? =,=

Rasa segan apabila keluar berjimba dengan kawan-kawan nak berwefie. Terus aku berkata "Guna phone koranglah, phone korang gamba cantik sikit. Nanti whatsapp gamba-gamba kita kat aku ye." =,="

Niat di hati teringin jugak nak menggunakan smartphone yang tercanggih sekarang. Cik Epal 0_0

I-Phone 6 Plus

Ha besar kau memory dia. Puas hati. Tapi apabilah terkenangkan harga, buat aku rasa nak menangis hentak kepala kat dinding. Aku bukan seorang yang gilakan gadjet. tapi now aku perlukan gadjet untuk buat kerja. Dah jadi keperluan.

Jadi, aku membuat keputusan untuk beli yang biasa-biasa tapi dapat memenuhi kehendak dan keperluan aku. Soalnya brand ape dan model ape? Nak murah tapi nak yang terbaik. Huhuhuhhu.. Aku rasa, kalau aku guna perkatan "nak murah tapi nak yang paling canggih" kat orang kedai, mesti die halau aku balik T_T

So, ade sesape yang baik hati nak belanja aku smartphone satuuuu???? Hehehehehe..okbai.........


No comments:

anda mungkin meminati: