nuffnang

Sunday, January 18, 2015

GREAT STORY ~gINGER The Cat (part 4)

Assalamualaikum w.b.t

Seperti yang dijanjikan, nak story sakit si anak kucing yang aku jumpa kat tepi tangga tu.

Lepas aku jawab semua soalan doktor tu, doktor pun berkata "cacing je ni." sambil amik ubat cacing dan vitamin. Aku tengok cara doktor ni pegang kucing, rasa macam tak layak je die jadi doktor haiwan. Punya la kasar. Tapi takkan aku nak marah doktor tu pulak. Mesti la dia lebih tau dari aku.

Sekejap je aku dalam bilik doktor. Lepas tu kite orang keluar untuk amik ubat si kucing. Sebab aku kesian tengok anak kucing yang dah jadi sebatang kara ni, aku decide untuk menjadikan dia anak angkat. Kebetulan semua housemate aku pencinta kucing kecuali seorang yang takut kucing.

Sementara tunggu bil, aku pun tengok-tengok la barang-barang keperluan untuk si baby baru yang bakal menghuni bersama-sama kami. Aku beli botol susu, susu dia, makanan, pasir tempat untuk dia membuang, bekas makan dan minum, spray mandi sebab dia kecik lagi, jadi tak digalakkan untuk mandi. Boleh nak mandi tapi kena keringkan bulu dia dengan hair dryer.

Sue, housemate aku decide bagi nama dia GINGER. Dah kenapa dia letak nama halia kat kucing. Rase macam nak tergeliat lidah aku sebut name kucing ni. Macam pelik. Hahahahhaha.

Lepas settle semua urusan pasal Ginger, kami balik la. Kali ni kami masukkan dia dalam beg galas aku. Mengiaau-ngiau dia kat dalam beg. Ngeri gamaknya. Nak buat macam mana, kalau naik kereta boleh la aku lepaskan dia dalam kereta, ni aku merempit. Nasib kau la Ginger dapat tuan baru yang kurang berkemampuan ni T_T

Lepas makan ubat Ginger masih lagi tak aktif macam kucing lain. dia masih lagi lemau. Asik nak tidur. Tak tau sebab ubat atau sebab dia tak sihat. Kesian tengok dia. Tapi kami semua tertanya-tanya, kenapa orang yang ambil dia masa mula-mula lepaskan dia semula??

Apa jadi pada Ginger keesokan hari??? Akan bersambung next entri. Terima kasih kerana membaca =)

No comments:

anda mungkin meminati: