nuffnang

Tuesday, January 13, 2015

GREAT STORY ~gINGER The Cat (part 3)

Assalamualaikum w.b.t.

Dua hari selepas Tompok mati kalau tak silap, masa tu aku dengan adik aku nak keluar makan pegi Wng Solo. (perlu ke bagi tau name restoren kannnnn). Tetibe adik aku bawak sekor anak kucing warne kuning. Rupenye adik si Tompok dah ade orang pulangkan. Tapi yang sedihnya, bila adik Tompok pegi kat mak dia, mak dia buat muka garang. Dia dah tak kenal anak sendiri. Mungkin orang yang ambil adik Tompok kesian kat mak dia sebab mengiau tak berhenti.

Tapi kami tak ambik pun adik Tompok untuk di bela. Mane la tau kot-kot orang yang ambik dia tu saje lepaskan sekejap kat bawah.

Hari sabtu aku ingat petang tu nak keluar sekejap beli barang. Masa turun tangga aku nampak adik si Tompok terbaring. Aku ingat die tengah tidur. Aku main-main dengan dia, die lemah longlai. Macam orang tak bermaya. (orang ke?)

Lepas je aku pegang adik si Tompok, die terus muntah. Baru aku perasan kat tepi tangga tu ade muntah. Maknanya adik si Tompok ni memang tak sihat. Kesian pulak aku tengok anak kucing nih. Dah la comel.

Aku cancel keluar, aku naik semula ke rumah. Aku ajak housemate aku bawak adik si Tompok pergi klinik. Ni la first time aku bawak binatang ke klinik. Nasib baik housmate aku pun suke kucing. Berpengalaman besar dalam memelihara kucing. 

Jenuh la google klinik yang berdekatan. Nasib baik klinik yang kami nak pegi ni dekat. Disebabkan tak ada bekas kucing, kami letak adik si Tompok dalam kotak kasut mula-mula. Punya la dia mengiau dah macam kucing sihat. Bawak pulak naik moto. Gamble je la. Asalkan anak kucing ni selamat.

Sampai je ke klinik, aku di suruh isi borang. Yang kelakarnye dah la bukan kucing aku. Boleh pulak dia tanya nama kucing ni. Kalau tanya nama aku senang la aku nak jawab. Lepas tu pulak tanye jantina. Yang ni memang lawak kurang hajo. Aku tak tau la pembantu klinik tu nak mengenakan aku ke hape. Aku tau dalam borang tu mintak jantina haiwan, bukan jantina penjaga haiwan.

Lepas isi borang, doktor panggil masuk bilik pemeriksaan. Doktor tu boleh tanya aku kucing ni sakit apa. Aku doktor atau dia yang doktor? Secara sepontan aku jawab aku tak tau. Yang aku tau kucing ni muntah-muntah je.

Nak tau kucing ni sakit ape, tunggu next entri. Babai dan Assalamualaikum...Selamat membaca.




No comments:

anda mungkin meminati: