nuffnang

Thursday, December 29, 2011

Dua-dua meninggal...Sedihnyeeeee....

Assalamulaikum.....


Sedih sungguh aku semalam..Sape yang tengok slot Akasia TENTANG DHIA mesti rase apa yang aku rasakan..Rase sedih la. Semalam episod akhir. Tak sangka la pulak ending dia dua-dua meninggal. Nasib baik dua-dua meninggal, kalau sorang je meninggal lagi sakit hati ye dak...



TENTANG AKU..HEHEHEHEHE


Aku suka cerita tu sebab tak de la macam drama sangat walaupun hakikatnye ia adalah drama. Ada banyak pengajaran yang boleh di ambil. Sesetengah drama ni tak logik. Tentang Dhia ni nampak la kelogikannye. Tak de la merapu sangat. 

Suka aku tengok watak Adi Putra dengan Nora Danish sebagai pasangan suami isteri. Sifat tolak ansur dorang tu buat aku rase macam nak kawin cepat. Hahahha..(Ko nak kawin dengan sape? dengan tiang elektrik???) Walaupun menghadapi masalah rumah tangga tapi sifat sabar dalam diri dorang ni yang menyatukan dorang balik.

Pengajaran lain nye adalah Melina. Asalnya die ni bapak la jahat..Tapi aku suke gile watak Melina tu, sebab kelakar care die cakap. Cayalah Izreen Azminda. Sempoi gile die berlakon. Ape yang aku nampak la kan, kite tak boleh kate orang jahat tu akan jahat selame-lamenye, dan orang baik akan baik selama-lamanya. Kuasa Allah S.W.T tak de siapa yang tau. Walaupun watak Melina tu hanya lakonan, tapi ia tetap menunjukkan, Allah berkuasa keatas makhluknya. Asalnya dia jahat tapi dengan kuasa Allah die berubah menjadi baik....

Aku ni memang tak de bakaT kalau nak bagi komen dengan ayat yang bagus. Huuuhuuhuhu..Pape pun cite TENTANG DHIA memang best. Tak menyesal tengok...Lepas ni hope ade lagi cite pengajaran yang macam tu. Baru best. Ni kalau cerita pasal cinta semata-mata tak syok jugak ye dak...

okeylah, hari ni keje aku nak cite pasal tv je kan. hehehehehhehehe..Kebetulan ade dua cite best semalam...Aku just share...Selamat menonton..babai...

6 comments:

BeloG MTT said...

Hehe memang kalau ending Dhia seorang jer yang meninggal agak sakit hati lah tapi nasib baik dua2 sekali. Hehh

Tentang Dhia banyak pengajaran,plot cerita pon menarik. Semua cerita tentang kehidupan ada. :)

Lepas ni cerita Gemersik Kalbu pulak ganti tak tahu lah entah best tak :P

Mizfantagiro said...

Yayyy mmg best, lakonan watak Dhia, Melly & Zikir mmg superb ! tp sikit jer tak best, Ku salmi tak tahu cmner kesudahannyer..ermmm mybe pengarah nak suh penonton pikir sndiri kot..

IntaNBerliaN said...

ramainya yg buat pasal ttg dhia hari ni.. :-)

Zyla said...

laaa... dah habis ke??? ala.. baru tgk berapa episod je.. hurm.. tgk online lah jawabnya... tak suke nye!

L said...

huhu. mak L suka sgt tgk citer nih.. huhu.. besh la kot..

Pondok Usang said...

ibu ku juge layan ini celita..

selamat tahun baru dik..

anda mungkin meminati: