nuffnang

Tuesday, December 6, 2011

Aku kat tempat keje baru yang sungguh syioookkkkkkk!!!!!

Assalamualaikum w.b.t


Dah lama tak menaip. Jegang jari jemari aku neh. Bukan tak ada idea hokey. Kemalasan dan keletihan. Hari-hari baca blog orang je la kan. Dah kau malas nak taip entri. Padan la muka....=P

Yessssszaaaa..aku kat tempat keje baru sekarang. Aku dah resign kat company insurans tu. Hmmmm..sedihnya..tapi nak buat macam mana. Tempat kerja baru ni dekat sikit dengan rumah aku. Dekat ke????Asalnya memang dekat, tapi aku kena pindah rumah pulak so dah jadi jauh balik, tapi no hal, jalan tak jem macam dulu. Still boleh merempit. Hahahahhaha..Tak serik-serik lagi nampaknye.. Parut pun tak hilang lagi..

Dah hampir seminggu kerja kat sini, satu kerja pun tak buat lagi. Kerja aku hari-hari online. Sampai aku dah tak tau nak buat ape bile mengadap komputer ni. Aku pun tak pasti sampai bile akan makan gaji buta. Hahahahhaha.. Bukan salah aku k. Bos aku sendiri yang cakap dia belum ada masa untuk ajar aku. Salah ssape? Haaaaaa..Jangan tuduh-tuduh ye...

Rumah baru pun ok. Macam hotel...Kalau dah macam hotel mesti la berbilang bangsa yang duduk ye tak. Memang pun. Aku cukup tak berkenan dengan orang kat level lima tu. Kalau datang negara orang tu, pandai-pandai la jaga diri. Ni tak..aisshhhhh..memang aku pantang betul tengok bangsa dia tu. Tak payah le aku sebut dorang tu dari mana kan.. Kang tak pasal-pasal kena serang. Sesetengah dari dorang ni pandai cakap melayu. So jangan berani-berani nak mengumpat hokey.......

Lepas ni boleh la nak berjoging balik. Dah tak buat part time. Tapi dah tak da side income. So kering sikit la poket ni. Tak boleh la nak berboros sangat kan. Ada idea tak nak buat keje part time ape?

Yang pasti nye i miss Pau Kacang HLA so much. Hahahahahha...Susah nak cari pau segebu itu. Melantak je la yang kau ingat. Aihhhh..mesti..melantak dengan aku memang tak boleh dipisahkan. Hahahahahha

Ingat dah tak buat part time ni, nak la menjalani kehidupan macam dua tahun yang dulu. Tido awal, bangun pun awal. Lepas tu boleh baca buku. Tapi nampaknye kurang berjaya la. Mata ni asik nak tengok tv je. Dulu tak de pon macam ni. Baru lagi kot. Terkejut dengan kejutan budaya mata aku ni agaknya. Lama-lama nanti boleh la aku nak tido lepas isyak kan. Jangan jeles.

Ok la uollllsss...gedik terlebih dah ni. Hahahahaha.. Aku nak pegi renew roadtax..Kang kalau tak renew tak pasal-pasal dapat surat cinta. Pokai aku bulan ni. Semuanya duit....Ade sesape nak bagi aku duit????ngengenge..ok bai..




1 comment:

aReLaN said...

hohoho...ptut la lme syp.slmt menjalani hdup dlm environment baru.ala, kt mne2 pn klu dok tmpt cm hotel ni mmg terpaksa la melayan kerenah jiran yg ntah pape kdg2 ni

anda mungkin meminati: