nuffnang

Wednesday, October 5, 2011

Entri Khas Untuk Nur Fatin Part 1

Assalamualaikum w.b.t dan Selamat Sejahtera..

Hari ni pun aku nak buat entri untuk Fatin lagi. Bukan apa, kesian pulak chicken chop die tu tak bersos dan bercoleslow..Semalam seharian aku ingat balik macam mana nak buat sos chicken chop dengan coleslow tu. Hasilnya aku berjaya ingat macam mana nak buat coleslow je. Sos dia tu aku ingat rupe botolnye aje. Name dia aku tak ingat. Hahahahahaha..


Cik Fatin amik resepi ni cepat!!!!

Bahan-bahan

1. Kubis Putih
2. Bawang Besar
3. Lobak Merah
4. Mayonis
5. Gula
6. Cuka
7. Garam



Cara-cara

1. Kubis, bawang besar dan lobak di potong halus selepas di basuh.
2. Selepas di potong, masukkan gula, sedikit garam dan cuka. Kemudian gaul semua bahan-bahan tu sampai sebati. Dah siap. Sonang jo..hahahahha


Gula, garam dan cuka tu jangan letak terlebih, kang ade yang berulang alik ke toilet. Agak-agak je oke...

Sos tu kamu kena cari sendiri la Fatin. Akak betul-betul tak ingat nama sos tu. Al maklum la, kepala dah terhentak atas jalan..Hahahaha..Selamat Mencuba, Tenung-tenungkan =D




p/s marah pula prof izi kat aku..muehehehehehe

3 comments:

NasZ said...

wah..saya suka makan chicken cop. tp jarang makan sebab mahal. huhu.

MOHD NASER.com

oli-go said...

sekali sekala ok la..hari2 makan ayam boleh muntah ayam nanti...

NUR FATIN said...

hehehehe..baru bce entri ni...time kasih ye..tp sy xingat la ade ke sy bwa chicken chop...hahahahaha

anda mungkin meminati: