nuffnang

Friday, October 14, 2011

Buah Tangan Untuk Kawan-Kawan Sebelum Balik.....=)

Assalamualaikum w.b.t

Sebenarnye aku tak tau nak guna ayat yang betul untuk tajuk entri ni. Jadi aku hentam je la Buah tangan. Biasanya buah tangan tu orang bawak balik kalau pergi jalan-jalan kat mana-mana kan. Ni aku bagi buah tangan sebelum aku balik. Tak kisah lah, janji berguna ye dak.

Bos dah balik awal, aku pun nak balik awal tapi hujan. Sementara hujan reda sikit aku nak bagi jari aku excercise sikit.


BUANG 5 PERKARA KAMU AKAN BERJAYA

1 Buang sifat bersendirian dan membuang masa

2 Buang sifat kesedihan dan kedukaan

3 Buang sifat meninggi diri dan takabbur

4 Buang sifat ego dan bermegah

5 Buang hasad dengki dan berdendam


Selamat membaca, renung-renungkan dan selamat beramal. Hujan pun dah berhenti. Aku balik dulu ye. Hari jumaat besenye pagi-pagi jalan lengang bile petang jem melekat. Ok babai..


Sumber dari Blog Peribadi Rasulullah


p/s jangan bace je, same2 kite amalkan ye..klik kat link atas ni kalau nak baca banyak lagi entei best dari blog tersebut.







2 comments:

Zul Fattah said...

InsyaAllah.. aku rasa aku masih dlam proses nk buang kot.

Mrs Lurve said...

ingat-mengingati...seme yg buruk kena buang dan singkir2 jauh..


p/s: huhuhuhu ingat buah tangan apa td huhuhuhu

anda mungkin meminati: