nuffnang

Monday, August 1, 2011

PERISTIWA YANG TAK DAPAT DILUPAKAN DI BULAN RAMADHAN

Assalamualaikum w.b.t.. Salam Ramadhan...

http://sweet-smiles-sharing.blogspot.com/2011/07/peristiwa-yang-tak-dapat-di-lupakan-di.html

 Cik Qyla kite ade buat segmen. Sekarang aku tengah memang gile segmen ni. Menghiburkan hati sungguh. Sape yang nak join klik je CIK QYLA ni.
 
Salah satu kenangan bulan ramadhan yang aku ingat sampai skang ni.....Mase aku umur 9 tahun kalau tak silap, Berhampiran dengan sekolah tu ade sebatang pokok rambutan yang lebat dengan buahnye. Memang sape tengok memang meleleh air liur. Tapi aku tak pasti la sape punye pokok rambutan tu sebab kat situ tak de pun rumah yang berdekatan.Dari first day puase bile time balik sekolah mesti aku usha pokok rambutan tu sambil kayuh basikal. Dalam kepale otak aku ni dok asyik memikir macam mana aku nak dapatkan buah rambutan tu. Halah bukan ade orang punye pun. Mesti wakaf (suke-suke hati kate wakaf)

Sampai la satu hari ni aku dah memang tak tahan teringin gile2 nak mengunyah buah rambutan tu, aku ajak kawan aku pegi rembat. Lepas balik sekolah je aku terus letak basikal tepi jalan, lepas tu aku dok tengok orang kiri kanan. Agak-agak line clear ape lagi..aku terus ar panjat. Memang tanpa rasa bersalah aku makan buah rambutan tu. Dah ar bulan pose pastu rembat orang punye plak tu. ..Memang buruk perangai. Sekali tengah sedap-sedap makan ade orang sergah. Hamek kau. Ape lagi cabut ar. Kepada golongan kanak-kanak mahupun remaja dan warga tua, sila jangan tiru aksi saya ye. Kurang bagusssssss..Tapi skang dah insaf =)

Tu je la kenangan yang masih berlegar-legar dalam kepala aku dari dulu sampai sekarang, Terase berdosa plak.Huhuhuhu..Alhamdulillah skang tak macam tu. Hehehehehe..Pape pun selamat berpose untuk semua blogger dan bloggir sekalian...

1 comment:

Qyla said...

Hye . tengs sbb join .

Haaaa . kantoi tak puasa . HEHE
menarik crita ni . :D

Semoga Ramadhan kali ni penuh bermakna ea :D

anda mungkin meminati: