nuffnang

Tuesday, August 9, 2011

Panduan Lengkap Sembahyang Fardhu

Salam Ramadhan dan Salam dengan penuh senyuman =)


Actually mood hari ni sebak je...Tak tau le pasal ape. Mungkin sebak sebab tengok kawan-kawan yang makin ramai nak berumah tangge, sedangkan aku rilek-rilek lagi perasan muda. Muahahahahahhaa...Kuat berdusta betol..


Hari ni nak share dengan korang pasal solat fadhu yang sempurna. Korang rase korang punye solat tu dah betol tak? Aku admit la yang aku punye solat pun tunggang langgang. Kadang-kadang tengah sembahyang kepala otak ni boleh berangan entah ke mana-mana, sampai dah rakaat berape pun tak hengat. Aku je tu, korang mesti tak kan.Ngeh ngeh ngeh..


Oleh kerana keadaan diri yang terlalu teruk tu telah menyebabkan aku membeli dua buah buku untuk memperbaiki solat aku. Tapi hari ni aku tunjuk satu je dulu buku yang aku beli tu. Aku nak share ngan korang semua isi kat dalamnye. Salah satu cara nak dapat solat yang kushyuk, adalah dengan memahami setiap ayat yang kite bace. So dalam buku ni die bagi sekali maksud setiap bacaan yang ada dalam solat. Insyaallah kite akan khusyuk dalam solat dan tak kan ade gangguan dari anasir-anasir yang kurang sehat tu yakni syaitan nir rajimmmm....Yang penting kita kena usaha untuk perbaiki diri dan solat kita untuk kebaikan dunia dan akhirat.


Gamba belakang
Gamba depan






Buku ni aku beli kat Jalan Tunku Abdul Rahman. Kedai buku tu memang menjual banyak buku-buku agama neh. Ape salahnye kalau kita menghabiskan duit untuk kebaikan ye tak? Tak mahal pun buku ni. Cuma RM9.90. Ada banyak lagi pilihan buku yang lain. Next entri aku akan masukkan isi kandungan buku ni yang dah aku bace hokeh. Selamat Membaca!!!!!!

1 comment:

Fathin Fazila Razali said...

oky thnks untk entri yang baik. zyla hargai info ini..tak pe kalau sendiri tak perfect.. kita saling mengingati melalui sni. k..keep it up!

anda mungkin meminati: