nuffnang

Wednesday, August 3, 2011

Hok Sape Yang Suka Sangat Layan Lagu Omputih tu, Wajib Bace Neyh..

Salam Ramadhan...


Uih..ni sat lagi mesti kena maki..huhuhuhuhu..Tak pe tak pe, sebelum korang maki bek aku explain..Aku ni suke menterjah blog Sebuah Kehidupan neh..Aku baca entri die pasal Was Penre Dedahkan Rahsia Yahudi.



Korang kenal tak sape Was Penre neh? Aku ngaku sumpah aku tak kenal die ney. Kalau ayah-ayah serta ibu korang mungkin la kenal dengan mat saleh sorang  ni. Die ni Komposer terkenal merangkap penggubah lagu dan segala bagai pasal muzik neh la zaman-zaman jepun dulu tu. (memandai aku je zaman jepun)



Die ni dok hairan la nape lagu ciptaan die yang berunsurkan pemujian terhadap tuhan, integrasi kaum, kedamaian, cintakan keluarga tak dierima oleh syarikat rakaman gergasi seperti BMG dan Sony Music...Tapi lagu die yang berunsurkan seks, keganasan, pemujaan syaitan, dorang terima plak. Bile dah macam tu mesti ar die nak tau sebab ape kan. So, die pegi la selidik. Bile dah disiasat baru la die tau sebabnye. Korang nak tau sebab ape, bek korang klik sini. Info lebih jelas dan terang. Sebab aku tau pun dari blog beliau jugak. 

Jadi aku just nak share ngan korang, sekadar Perkongsian Ilmu. Yang mana baik, kan bagus di kongsi.
Kebetulan semua lagu inggeris aku ilang kena telan dengan virus. Sadis gile aku rase. Tapi lepas tau pasal ni aku tak kesah la lagu tu ilang. Sebab aku suke lagu-lagu Lady Gaga, tapi lagu die tu la yang paling banyak berunsurkan pemujaan. Sumpah sebelum ni aku tak tau. Jadi berhati-hati bile nak nyanyi ye.


p/s: jangan sentap klau lepas ni tak boleh nyanyi lagu inggeris.hehehehe





5 comments:

Princess Feyqa said...

huhu tq2 for d info.. tpi lagu lady gaga yg judas tu nmpk betul keagamaan

oli-go said...

welcome..oli pun tau dari blog orang len..judas dengan alejandro lagu pemujaan..

cayob said...

Promosi :
Salam, ini nak beritahu....sya nak promosi blog awak atau siapa2 je....jom lah ikut....sepanjang bulan ramadan ini.

pergi je di http://cayob.blogspot.com/2011/08/segmen-c-ayob-promosi-blog-secara.html

Golden Rose said...

tak layan sgt lagu omputih ni...bukan setakat omputih..lagu mana pun sha tak layan

oli-go said...

bagus ar sha neh..

anda mungkin meminati: