nuffnang

Monday, August 22, 2011

Asal nak raye je sedih, asal sedih je raye..Hape hape tah!!!!

Salam Ramadhan Al-Mubarak,....


Waaaaaaaaa...sedar tak sedar minggu depan dah nak raye. Sumpah aku tak de feel langsung. Aku pun tak tau la pasal hape. Mungkin di sebabkan hari-hari terpaksa berbuka dalam kaunter sambil melayan customer dengan mulut yang penuh makanan. Dan jujurnye aku mengaku tahun ni memang tak dapat aku nak terawikh walau sehari pun. Memang la boleh terawikh kat umah lepas balik keje. Tapi letih dowh..Sahur pun kadang-kadang bangun kadang-kadang tak. menguji iman sungguh. Mungkin aku ni terlalu memfokuskan kepada kerja. One day aku akan benti wat part time dah. Nak luangkan masa untuk family, diri sendiri dan agama. (Berkobar-kobar)


Sedih la wei tak de feel nak raye. Puasa tahun ni pun rase macam ganti puasa je. Dengar lagu raye pun bese-bese je. Kadang-kadang bengang gak aku bile ade feel yang memenyampahkan aku macam ni. Dah la nak menaip kat blog selalu-selalu tak boleh. Aku kalau dah mengadap blog ni, dari pagi sampai ke petang pun aku lalu. Leka beb. Tu yang aku terpaksa mengurangkan sikit layan blog. Kadang-kadang bos sampai opis pun aku tak perasan. So banyak kontes dan segmen yang aku dah terlepas. Rase frust jugak la. Nak buat macam mana, masa memang cemburu dengan aku. Jeles sungguh die. Kalau aku boleh benti kan ko lah mase, memang aku bentikan, tunggu sume perkara yang aku suke buat settle dulu, baru aku gerak kan ko balik..muahahahahhaa. (ingat ko tuhan????)


Tapi selagi aku sempat bace entri dan mengomen blogger-blogger len pun dah kire ok sebenarnye. Bukan la bermakna aku tak de mase langsung untuk blog ni, cume nak menaip panjang-panjang macam hari ni neh yang tak berkesempatan. Ni pun aku cover jari jemari aku. Kang kalau terlajak menaip mau aku tak buat keje hari ni. Mau ade kereta customer yang tak renew road tax nanti. Hahahaha (aku keje kat company insurans k. sape nak renew insurans boleh cari aku..hehehehhehe)


Hope lepas raye ni aku ade mase untuk melayan blog pengarang jantung aku ni di samping mengjoin kan diri untuk segmen dan kontes yang sedia ada. Sape tak nak adiah wei? Rugi-rugi..Kalau tak menang pun at least aku mencuba. Aku bukan la gile segmen dengan kontes sangat-sangat. Cuma suka tengok kerenah kawan-kawan blogger len. Meriah...Hapening dan pening aku di buatnye. Hahahahahhaha..


Pape pun korang, SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATINNNNN..Lepas raye ni aku bagi tau 5 pemenang untuk contest yang aku buat hari tu eyh..

Sape yang nak join masih sempat lagi. Tarikh tutup 26 August 2011 neh.  Selamat mencuba!!! =D

1 comment:

nur fatin said...

ala..jangan sedih2 sebab baru je dapat duit raye dr bapa mentua kan...hahahahaha..jgn mara...RAYA SAKAN LA NANTI...hehe

anda mungkin meminati: