nuffnang

Thursday, June 9, 2011

Pencemaran Udara dari seorang Uncle di Hadapan ku...

Assalamualaikum w.b.t.

Nyamannya udara di pagi jumaat ni...Terasa lapang lubang idop tatkala nak menyedut udara yang sego (loghat perak) ney...Mudah-mudahan esok aku masih dapat menghirup udara sego mcm ni lagi. Insyaallah....


Tak macam semalam, hurm..kenangan di parking yang aku tak kan lupe sampai bile-bile. Sabo je la aku dengan pak cik tu. Ade ke semalam mase nak balik keje, aku masuk lif, pastu datang la sorang uncle ni, so salam lif ade die dengan aku je le..Bile pintu lif terbukak die nak keluar dulu. Gelojoh betul le uncle ney. Tak menyempat2. Aku masuk plak lif untuk ke parking, die pun masuk jugak. Macam bese la, bile nak keluar, mesti die dulu yang menyelit. Aku pun ikut je la belakang die memandangkan laluan kite orang same. Bile aku dah nak sampai kat moto, tetibe...................


Telinge aku ni terdengar bunyi yang kurang enak di dengar. Bukan sekali je. Tapi die bagi dua kali. Hamboi, macam bese aku dengo je bunyi tu...Sabo je la, rupenye uncle tu kentot!!!!!!!!Hantu punye uncle. Dah le aku betol2 kat belakang dia.. Kalau jarak aku dengan die 1km tak pe, ni alahai...dua langkah je. Jijik gile telinge aku mendengarnye. Kalau la telinge aku akan mendengar pencemaran ni, awal2 lagi aku dh tutup telinge. Memang gile tak senonoh uncle ni. Nak je aku tendang bontot uncle tu. Tak malu gile.. Cover3 la sikit kalau nak melepas pun. Tengok le kiri kanan. Ni tak, mane dan je nak buat pencemaran udara..Seb bek le tak de bau. Kalau tak mau arwah aku kat belakang die...

Uncle..uncle...keje kat company insurans, tak de ke beli insurans bontot???????



P/S jangan tiru aksi uncle ney, sesape yang tak sayang bontot try le buat mcm uncle ney =P




No comments:

anda mungkin meminati: