nuffnang

Wednesday, April 13, 2011

Tolong Maafkan saya

Assalamualaikum w.b.t
Hmmm..actually ade aku rase bersalah dan berdosa sangat2...kurang pahala puasa aku hari ni, gara-gara keceluparan mulut yang tak ade limit.

Dari semalam dan semalam lagi perasaan serba salah dok mengganggu aku. Aku tak tau macam mana nak buang perasaan tu. Citenye cam ni, aku ade tolong org yang aku sayang...aku tak boleh kalau tak tolong die, sebab die dah banyak berjasa pada aku. Tetibe je hati aku ni terdetik benda yang tak baik lepas aku tolong die tu, Subhanallah..kenapa macam ni plak? Aku nak menjadi orang yang ikhlas tolong die. Perasaan tu mengganggu aku hari2..Sampai aku takut ape yang aku tolong tu akan menjadikan aku tak ikhlas. Aku tak nak perasaan tu wujud.

Bile dah rase tak boleh tanggung sensorang aku pon share dengan kawan baik aku tentang masalah aku ni. Hope dapat menghilangkan perasaan yang kurang enak tu. Setelah aku cerita kat die alhamdulillah perasaan tu hilang tapi benda tak baik yang len plak muncul. Secara tak sengaja aku dah memburuk2 kan orang.(mengumpat)..Ya Allah, ape dah jadi ni. Dah la aku puasa hari ni (bukan niat utk riak)..Allah terima ke puasa aku hari ni? Berdosanye aku....Tak sepatutnye aku menceritakan yang tak sepatutnye kepada kawan aku walaupun kawan aku tak kenal sape orang tu.

Ya Allah aku mohon keampunan mu..Berikanlah hambamu yang lemah lagi hina ini petunjuk..Aminnnn...

No comments:

anda mungkin meminati: