nuffnang

Sunday, April 10, 2011

Paluan Kompang

Assalamualaikum...
Entry hari ni berkisarkan pasal tajuk kat atas ni..Bukan ape, semalam ade orang kawen kat..kire jiran tetangge la tapi tak tau la jiran tetangga yang mana satu..sebab ade ramai sangat jiran.

Alkisahnya bermula dari pukul 9.30 pagi semalam (10/04/2011) Tengah sedap2 tido tetibe denga lagu zaman 60-an. Tak tau la lagu sape. Masyaallah. terkejut gegendang telinga aku. Aku tarik selimut sampai kt kepala tapi tak leh gak nak sambung tido. Mate ni dh la mengantuk sebab kol 4 pagi baru sampai umah. (pegi mengjongket ke uptown shah alam) lepas tu ilya plak bangun die ckp die nak balik. Ok la, aku pun bangun jugak untuk menemankan ilya turun bawah. die takut tak boleh  nak kua kete. sebab parking full..

Lepas ilya dh siap kite orang pun turun la bawah, memang betul seperti jangkaan kite orang, memang  tak boleh nak kua sebab dorang letak kaki speaker betul2 belakang kete ilya..aku pun dengan muka baru bangun tido pegi la kat pak sin2 yang tengah bebincang ape aku pun tak tau la, nak mintak tolong alihkan sat tiang speaker tu supaya ilya boleh merives kan sikit ketenye untuk kua dari parking yang sempit tu. pak cik tu pun kate, "boleh2" lepas die alihkan kan tu ilya dapat la kua kan kete die dari parking tu.

Sakitnye kepala aku sebab tak cukop tido ditambah dengan lagu yang memekak kan telinga usah nak kate le..rase mcm nak suh orang tu batalkan majlis je.. tapi jahat sangat tu. tak bek meruntuhkan masjid orang.
Bile dah rase stress sangat telinga aku ni, aku pun bersiap2 untuk keluar...arah tuju aku giant je. nak cari sweater yang tak dapat2. samapi je giant aku terus masuk kt kedai baju bahagian atas tu..waaaaa..dah jumpe..aku terus bli...pegi kaunter bayar lepas tu merayau jap kat bahagian bawah giant sambil membeli 3 potong kek, jeruk dan keropok pastu singgah petronas jap, pastu baru balik...

Aku ingat dah berakhir muzik yang mengganggu gegendang telinga aku. rupenye tak. Aku tengok Melodi pon terpaksa kuat kanvolume sampai 50 lebih. tu pun tak denga lagi ape si dira dengan zizan ckp...lebih kurang kol 2 aku dengan pengacara majlis mengumumkan ketibaann pengantin. aku pun berlari ketingkap utk melihat si pengantin. mase tu la aku dengan paluan kompang. memang sedap..aku tak tau la kenapa aku suke dengan bunyi kompang. kompang dengan muzik len sikit..kalau dorang pasang lagu yang entah hape2 tu memang aku tak boleh nk tido..kalau kompang aku boleh tido lagi..hahaha

bile la paluan kompang tu akan mengiringi aku plak..hehehhehehhe..(berangan)




No comments:

anda mungkin meminati: